12 Şubat 2015 Perşembe

14 Şubat Uluslararası Kitap Değişim Günü

Merhabalar
Bu ay değerler eğitimi kapsamında "sevgi" konusunu işliyoruz. Sevgi, insan sevgisi, hayvan sevgisi, kitap sevgisi gibi başlıklar altında konuşup etkinlikler yapacağız. Biz bir tüketim çılgınlığı olarak yaşanan Sevgililer günü hakkında sınıfta konuşmayacağız.
O gün yani 14 şubat ayrıca dünyada uluslararası Kitap değişim günü olarak kutlanıyor. Bizde 14 şubat tatile denk geldiği için pazartesi günü sınıfımızda kitap değiş tokuş günü yapacağız.
Çocuklardan evde artık okumadığı, yırtık ve buruşuk olmayan kitabını yada kitaplarını (yeni de olabilir) okula göndermelerini isteyeceğiz. Pazartesi günü gelen kitapları çocuklarla aramızda inceleyip değiştireceğiz. İki gün evde kaldıktan sonra (veliler çocuklarla kitapları okuduktan sonra) geri gönderecekler ve sınıfımızdaki "açık raf" kitaplığımıza koyacağız. Çocuklar cuma günleri istediği kitabı seçip eve getirecek, aileleri ile okuyacak ve pazartesi tekrar geri getirip açık rafa koyacak. böylelikle her hafta çocuklar bir sürü kitabı tüketmeden, paylaşarak okuyacaklar.
:)) Mutlu akşamlar:) Yarın görüşmek üzere:) Detaylar pazartesi günü burada:) 

Ayrıca sizde bu günü kutlayabilirsiniz... detaylar http://www.yesilist.com/cms.php?u=kitap-degisim-gunu-kutlu-olsun&id=1346 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder